Het Panda Security Early Access-programma stelt partners in staat om alvast gebruik te maken van de toegevoegde waarde van geavanceerde Endpointsecurity oplossingen.

WatchGuard Technologies, de wereldwijde IT-beveiligingsspecialist, gevestigd in Seattle, VS, heeft de in maart aangekondigde overname van Panda Security afgerond.
Panda is nu een volledige dochteronderneming van WatchGuard. Klanten en partners vinden nu alle basisbeveiligingsdiensten die ze nodig hebben om hun netwerken en endpoints te beschermen onder één dak.

“Onze klanten en partners hebben behoefte aan krachtige IT-beveiligingsoplossingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en eisen van kleine en middelgrote ondernemingen. De focus van WatchGuard ligt op het bieden van uitgebreide functionaliteit via een MSP-georiënteerd beveiligingsplatform. Dit zal elk aspect van bedrijfsbeveiliging vereenvoudigen en onze positie als de facto beveiligingsleverancier voor kleine en middelgrote bedrijven consolideren”, aldus Prakash Panjwani, CEO van WatchGuard Technologies. “De voltooide overname van Panda Security en de aanstaande integratie van het Panda-portfolio in de WatchGuard Cloud is voor ons een belangrijke mijlpaal. De fusie zal zowel direct als op lange termijn voordelen opleveren voor onze klanten en partners. We moeten de toenemende uitdagingen in de IT-beveiligingsomgeving aanpakken – van het beheren van toenemende complexiteit en het reageren op snel veranderende netwerktopologieën tot het bieden van eenvoudige toegang tot op maat gemaakte beveiligingsdiensten.

In eerste instantie ligt de focus op het beschikbaar maken van de uitgebreide portefeuille van beveiligingsoplossingen voor bestaande partners en klanten van beide bedrijven. Zodra de integratie is voltooid, zullen partners en klanten profiteren van geavanceerde dreigingsdetectie en -preventie. Deze wordt ondersteund door geavanceerde AI-mogelijkheden, technieken voor gedragsprofilering en geavanceerde correlatie van beveiligingsevents. Met inbegrip van vele operationele voordelen van gecentraliseerde beheeropties voor compromisloze bescherming van het netwerk tot aan het endpoint.

Panda Security Early Access Program

WatchGuard resellers hebben vanaf 1 juni 2020 toegang tot de Panda Adaptive Defense 360 beveiligingssuite via het Panda Security Early Access-Programm. De service omvat de functies van het Endpoint Protection Platform (EPP), EDR (Endpoint Detection and Response) en Advanced Reporting Tool.
Het programma stelt de partners in staat om kennis te maken met de cybersecurity-oplossingen van Panda, deze uitgebreid te testen en direct te beginnen met de verkoop ervan.

“We geloven dat zowel de technologie als het Panda-team perfect bij ons passen,” zegt Panjwani. “Samenwerken voor de uiteindelijke overname en fusie in tijden van wereldwijde pandemie was een unieke ervaring. Hoewel we fysiek gescheiden waren vanwege de regelgeving voor Home Office, bracht de samenwerking ons snel bij elkaar en bevestigde dat WatchGuard en Panda een sterke combinatie zullen zijn.

Juan Santamaria Uriarte, CEO van Panda Security, kijkt ook uit naar de toekomst. “Als nieuw bestuurslid van WatchGuard zal ik advies en ondersteuning blijven geven in het dagelijkse werk. De uitdaging is nu om een geïntegreerd bedrijf te bouwen dat de beste beveiligingsoplossing in de industrie biedt, van netwerk tot endpoint. In 30 jaar geschiedenis van Panda hebben we een sterke cultuur van passie, betrokkenheid en toewijding aan excellence gecreëerd in onze relaties met onze klanten en met elkaar. De waarden en de focus van WatchGuard lijken sterk op die van ons. Ik ben enthousiast om te zien wat er samen bereikt kan worden nu we een nieuw hoofdstuk openen als onderdeel van het WatchGuard team”.

Als gevolg van de transactie sluit Investing Profit Wisely (IPW) zich nu aan bij Vector Capital en Francisco Partners als aandeelhouders van WatchGuard Technologies. Juan Santamaria Uriarte wordt benoemd in de raad van bestuur van WatchGuard. In het overnameproces werd WatchGuard vertegenwoordigd door Paul Hastings LLP en Cuatrecasas, Gonçalves Pereira LLP. Jefferies International trad op als financieel adviseur van Panda Security en Uría Menéndez trad op als juridisch adviseur van de verkopers van Panda Security.

Over WatchGuard Technologies

WatchGuard Technologies is een van de toonaangevende aanbieders op het gebied van netwerkbeveiliging. Het uitgebreide productportfolio varieert van hoogontwikkelde UTM (Unified Threat Management) en Next Generation firewall platforms tot multi-factor authenticatie, technologieën voor uitgebreide WLAN-bescherming en andere specifieke IT-beveiligingsproducten en -diensten. Meer dan 80.000 bedrijven wereldwijd vertrouwen op de geavanceerde beveiligingssystemen op ondernemingsniveau, waarbij vooral kleine tot middelgrote en gedecentraliseerde bedrijven profiteren van het gebruiksgemak. Naast het hoofdkantoor in Seattle, Washington, heeft WatchGuard kantoren in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Azië-Pacific.