WatchGuard Technologies en Panda breiden gezamenlijk het beveiligingsaanbod uit van netwerk tot endpoint

WatchGuard Technologies, de wereldleider op het gebied van netwerkbeveiliging en -bewaking, veilige Wi-Fi en multi-factor authenticatie, kondigde een bindende overeenkomst aan om Panda Security, een wereldwijde leider op het gebied van geavanceerde endpointbescherming, over te nemen. Zodra de integratie is voltooid, zal onze gezamenlijke klanten- en partnercommunity profiteren van een krachtig beveiligingsplatform dat innovatieve beveiligingsoplossingen combineert met vereenvoudigde beheermogelijkheden.

WatchGuard Technologies

Al meer dan 20 jaar is WatchGuard gericht op het ontwikkelen van innovatieve en brancheoverkoepelende oplossingen voor het eenvoudig implementeren en beheren van uitgebreide netwerkbeveiligingsfunctionaliteit in de bedrijfsomgeving. Het bedrijf is er trots op dat het een breed scala aan diensten onder één dak kan combineren. Het scala aan diensten omvat moderne netwerkbeveiligingsdiensten zoals gateway-antivirus (GAV), inbraakpreventie (IPS), VPN, sandboxing en oplossingen voor risicodetectie en -verdediging via informatiecorrelatie, veilige WLAN-oplossingen, multi-factor-authenticatie en gebruikersgerichte beveiligingsfuncties.

Onder de huidige leiding heeft WatchGuard haar visie op het aanbieden van een compleet beveiligingsportfolio van producten en diensten ter bescherming van alle gebruikers verder uitgebreid. De overname van Panda Security is een logisch gevolg van dit doel en voegt specifieke producten en functionaliteiten voor endpointbescherming toe aan het portfolio.

„Vandaag de dag worden bedrijven geconfronteerd met een steeds uitdagender risicolandschap en een groeiend tekort aan IT-professionals. Daarnaast is er een toenemende vraag naar geavanceerde en toch eenvoudig te gebruiken beveiligingsoplossingen. Als gevolg daarvan komt IT-beveiliging op basis van krachtige tools in het middelpunt te staan van veel bedrijven en resellers”, aldus Prakash Panjwani, CEO van WatchGuard. “Door het samenvoegen van de bedrijven stellen wij onze klanten en partners in staat om hun basisbeveiligingsdiensten onder één merk te consolideren, ondersteund door de innovatie en kwaliteit die de kerncompetentie van beide bedrijven is.

Panda Security

Panda heeft de afgelopen 30 jaar een revolutie teweeggebracht in de endpointbeveiliging voor bedrijven en consumenten. Dankzij de unieke combinatie van geautomatiseerde, AI-gestuurde processen en diensten op basis van gerichte veiligheidsanalyses was Panda Security de eerste die een endpoint protection platform (EPP) bood dat in staat was om 100% betrouwbaarheid van alle lopende applicaties te garanderen.Het bedrijf heeft recentelijk ook een geavanceerde Threat-Hunting Service gelanceerd die zowel de directe inzetbedrijven als de IT-dienstverleners in hun MSSP-aanbod ten goede komt.

„Op de korte termijn zal het voordeel voor de klant bestaan uit een uitgebreid portfolio van endpoint protection, e-mail security, endpoint AV, data compliance, patching en encryptiediensten”, voegde Panjwani eraan toe. “Op de lange termijn zullen onze klanten en partners profiteren van de extra voordelen die voortvloeien uit de integratie van deze oplossingen in de kern van het WatchGuard aanbod”.

„We zijn verheugd om te fuseren met WatchGuard, omdat dit onze klanten en partners toegang geeft tot een nieuw en uitgebreid portfolio”, zegt Juan Santamaria Uriarte, CEO van Panda. “We zijn ook erg blij dat ons innovatieve productportfolio wordt aangeboden via het sterke wereldwijde partnernetwerk van WatchGuard. Nu moeten we samenwerken om een beveiligingsplatform te creëren dat consequent een brug slaat tussen het netwerk en het endpoint en ongeëvenaard is in de cyberbeveiligingsmarkt”, aldus Juan Santamaria Uriarte, CEO van Panda.

Hoe het verder gaat

De overname is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder de goedkeuring van de regelgevende instanties, en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020 worden afgerond. WatchGuard werd in de transactie vertegenwoordigd door Paul Hastings LLP en Cuatrecasas, Gonçalves Pereira LLP. Jefferies International was ook betrokken bij de transactie als enige financieel adviseur en Uría Menéndez als juridisch adviseur van Panda Security.