Het cyberbeveiligingslandschap ontwikkelt zich in een snel tempo en wordt steeds onvoorspelbaarder. Anti-virusoplossingen op basis van specifieke handtekeningen en generieke en heuristische detectie zijn niet voldoende om de stroom van nieuwe, zeer geavanceerde malware-varianten aan te kunnen.

Maar naarmate de cyberdreigingen zich ontwikkelen, ontwikkelen de cybersecuritytechnologieën zich gelukkig ook. IT-beveiligingsoplossingen voorkomen inbraak in netwerken, detecteren en stoppen verdacht gedrag en voorkomen toekomstige inbraken. Hoe moet cyber security er uitzien in een nieuw landschap van onbegrensde en onbekende bedreigingen?

In ons PandaLabs, het beveiligingslaboratorium van Panda Security, analyseerden we 14,9 miljoen malwaregebeurtenissen in 2019, waardoor 7,9 miljoen potentieel ongewenste programma’s (PUP’s) en 76.000 exploit-waarschuwingen werden tegengehouden.  Met deze informatie hebben we de belangrijkste cybersecuritybedreigingen en -trends in ons verslag verzameld. Leer alles over de belangrijkste cybercriminaliteitstechnieken en hoe u deze kunt stoppen.

“Download het verslag”

De verzamelde gegevens liggen ten grondslag aan het idee achter ons cybersecurity-model: reactieve beveiliging alleen is niet meer voldoende. In elke IT-omgeving zijn er te veel bedreigingen en te veel aanvalsvectoren die illegale toegang kunnen veroorzaken. De huidige cybersecurityoplossingen moeten proactief zijn en reageren op elk mogelijk incident.

De voordelen van meerlaagse beveiligingsoplossingen

Het groeiende aantal netwerkeindpunten vereist een gelaagde technologie die geavanceerde eindpuntbescherming (EPP) en eindpuntdetectie en -respons (EDR) combineert op basis van een zero-trustbenadering en met ondersteuning voor kunstmatige intelligentie. Gecertificeerde oplossingen zoals Panda Adaptive Defense 360 bepalen of de apparaten vertrouwde endpointbeveiligingstoepassingen uitvoeren.

Dit biedt twee duidelijke voordelen:

  • Waarschuwingen hoeven niet opnieuw diepgaand te worden geanalyseerd. Het handmatig uitvoeren van een dergelijke analyse vereist meer personeel en verhoogt het veiligheidsrisico.
  • Als een beveiligingsteam deze waarschuwingen moet verifiëren, zijn de MTTD en MTTR (mean time to detection/response) hoger dan de onze. Het uitstellen van een beslissing met zelfs een paar minuten verhoogt de negatieve effecten van een aanval of data-inbreuk vele malen.

Ontdek alle voordelen van onze cybersecurity oplossing Panda Adaptive Defense 360, die 100% van de processen op computers classificeert. In report vindt u meer door PandaLabs geanalyseerde gegevens. Onder andere de landen die het zwaarst worden getroffen door verschillende malwarefamilies: