IT Pro is een van de toonaangevendste IT-websites voor ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk. Het adviseert besluitvormers op het gebied van informatie- en communicatietechnologie door middel van nieuws, analyses en productreviews.
Op 6 februari publiceerde de website een review van Panda Adaptive Defense 360, waarbij onze geavanceerde beveiligingsoplossing vijf sterren kreeg en voor de derde keer is beloond met de “Editor’s Choice”-badge.

Een schat aan functionaliteiten voor endpointbescherming

Volgens IT Pro “brengt Panda Adaptive Defense 360, cloud hosted security naar een hoger niveau, waarbij een schat aan functionaliteiten voor endpointbescherming wordt gecombineerd met databeheer, encryptie en patchmanagementtools”.

Het IT-magazine is van mening dat AD360 vooral interessant is voor “bedrijven die zich aan de AVG houden”, aangezien de oplossing in staat is om “endpoints te beschermen tegen malware, door ze up-to-date te houden met de nieuwste patches en te voorkomen dat gegevens die PII bevatten gelekt worden, en dat alles met één enkel hulpmiddel”.

Het artikel gaat dieper in op de Advanced Protection module van AD360, en is onder de indruk van de manier waarop het “elke toepassing die wordt uitgevoerd op Windows endpoints analyseert en classificeert. Onbekende processen worden direct geblokkeerd en op de achtergrond gecontroleerd. Pas wanneer een proces als veilig wordt geacht wordt de endpoint client geïnstrueerd om het uit te voeren”.

Adaptive Defense 360 modules zijn indrukwekkend

IT Pro noemt ook Panda Data Control. Deze module is ontworpen om bedrijven te helpen voldoen aan de wettelijke vereisten zoals de AVG. Het richt zich op het vermogen van deze module om “PII-inhoud te detecteren in een breed scala van bestandsformaten.” Evenals het feit dat het “alle activiteiten bijhoudt, zoals het openen; bewerken; hernoemen; verzenden en ontvangen via e-mail of het kopiëren naar verwijderbare media”.

De beoordelaar was onder de indruk van de manier waarop Panda Data Control “volledig is geïntegreerd in het webportaal en profielen gebruikt om te bepalen waar het naar moet zoeken.” Daarnaast werd de module geloofd omdat het na indexatie van een organisatie een hoop waardevolle informatie leverde over bestanden die PII bevatten.

Een ander kenmerk van Data Control waar de review de aandacht op vestigde, was hoe de “portal (PII) scheidt in groepen zoals persoonlijke ID-, paspoort-, creditcard- en telefoonnummers. Maar ook e-mailadressen en bankrekeninggegevens. Een klik op een grafiek brengt u direct naar een lijst van clients met details van de exacte bestandslocaties”.

Een andere module die werd uitgelicht was Panda Patch Management. In de review wordt besproken hoe de module “een lijst van beschikbare updates en niet-beveiligingsgerelateerde en servicepack-groepen maakt, onderverdeeld in vijf niveaus van urgentie. Om patches te implementeren worden tasks gebruikt. Deze omvatten klantgroepen, een schema, geselecteerde patchgroepen en producten van derden uit de software-inventarisatie die u ook gepatcht wilt hebben.”

Veiligheidsoplossing Adaptive Defense 360 overtuigt

De recensie concludeert dat “Panda’s Adaptive Defense 360 een slimme cloud-beveiligingsoplossing is die een schat aan endpointbeschermingsfuncties biedt tegen een geweldige prijs. Het is eenvoudig te implementeren en te beheren, biedt geavanceerde functies voor gegevenscontrole en terwijl andere beveiligingsleveranciers struikelen over patchbeheer, heeft Panda het geperfectioneerd.