Het huidige bedrijfslandschap veranderd door de actuele COVID 19 pandemie. Een van de grootste verandering is het toenemende aantal mensen dat thuis werkt. Dit vergroot het aanvalsoppervlak en de risico’s voor bedrijven. De oplossing? Investeren in cyberveiligheid. Dit is echter niet de enige verandering die opvalt in de Corona-crisis. Cybercriminelen ontwikkelen kwaadaardige campagnes om hiervan te profiteren.

De analisten van onze PandaLabs volgen voortdurend de laatste ontwikkelingen op het gebied van nieuwe cyberdreigingen. Tussen 12 en 25 maart zijn honderden malware-detecties geanalyseerd en een aantal van de door hen gevonden campagnes zijn in deze studie opgenomen.

 

Geavanceerde bescherming om deze campagnes te stoppen

In deze studie vindt u meer informatie over de cyberaanvallen en technische details van deze campagnes. Maar, zoals bij iedere cyberdreiging, is voorkomen nog altijd beter dan genezen.

Een prioriteit is het voorlichten van medewerkers over de risico’s die verbonden zijn met de nieuwe thuiswerksituatie. Bijvoorbeeld de gevaren die het downloaden van bijlagen van onbekende afzenders met zich meedraagt. Een andere belangrijke maatregel is een goede wachtwoordhygiëne: gebruik complexe wachtwoorden en verander deze regelmatig.

Nog een essentiële stap in ieder cybersecurityplan is een geavanceerde cybersecurityoplossing. Panda Adaptive Defense biedt een continue monitoring van alle systeemactiviteiten, waarbij elk onbekend proces wordt gestopt en geblokkeerd totdat het wordt geanalyseerd om te bepalen of het legitiem of kwaadwillig is.

Helaas zullen cybercriminelen de huidige pandemie blijven uitbuiten en proberen de computersystemen van bedrijven en gebruikers over de hele wereld te beschadigen. Zorg voor een adequate bescherming met Panda Security.

“Studie aanvragen”