De Corona-pandemie dwong vele bedrijven om het werk naar het thuiskantoor te verplaatsen, met de uitdaging om de productiviteit op peil te houden. Deze verschuiving blijkt gunstig te zijn voor veel werknemers en organisaties, en werken op afstand blijft waarschijnlijk ook na de pandemie aantrekkelijk.

Om effectief en efficiënt te kunnen werken op afstand moet het echter op een gereguleerde manier worden uitgevoerd, met behulp van het juiste veiligheidsbeleid. Cybersecurity is belangrijker dan ooit, cyberaanvallen zijn de afgelopen weken sterk toegenomen, vooral met het doel om de Corona-crisis uit te buiten.

Grotere afhankelijkheid van digitale hulpmiddelen biedt meer ruimte voor aanvallen

De afhankelijkheid van digitale hulpmiddelen voor het dagelijkse werk is enorm toegenomen. Dit betekent ook dat de aanvalsmogelijkheden en daarmee de motivatie voor cybercriminelen veel groter zijn geworden.

De verschillende technieken die worden gebruikt om bedrijfsnetwerken te infiltreren zijn onder andere: zoeken naar kwetsbare VPN’s; het verzenden van e-mails of SMS-berichten die zogenaamd medisch advies of informatie bevatten; aanvallen op RDP-verbindingen, enzovoort. Elk van deze acties kan ernstige gevolgen hebben voor een organisatie, van een ransomware-aanval tot een beveiligingsinbreuk.

“Download de whitepaper”

De grootste fouten bij het omschakelen naar werk op afstand

Omdat veel bedrijven vóór de huidige situatie geen strategie hadden voor de overgang naar werken op afstand, is er tijdens de introductie veel geïmproviseerd. Deze improvisatie en gebrek aan ervaring brengt verschillende risico’s met zich mee:

  • Zwakke firewall instellingen, verhoogt het potentieel voor cyberaanvallen
  • Gebruik van onbeveiligde computers en laptops. Het gebruik van een onbeveiligde computer is een perfecte toegangsvector tot het systeem van de organisatie.
  • Ongecontroleerde internetverbindingen. Een onveilige internetverbinding, of het nu gaat om een openbare Wi-Fi-verbinding of een thuisnetwerk, is een goed doelwit.
  • Toegang tot onveilige websites die kwaadaardige software kunnen bevatten of kunnen leiden tot diefstal van persoonlijke en/of vertrouwelijke informatie.

Hoe kun je jezelf beschermen?

Een geavanceerde beveiligingsoplossing is essentieel. Panda Fusion 360 biedt proactieve geautomatiseerde beveiliging, gecentraliseerd beheer en ondersteuning op afstand. Binnen Panda Fusion 360 zijn er twee oplossingen: Panda Systems Management en Panda Adaptive Defense 360.

Panda Systems Management helpt u het beheer van uw computers en apparaten te optimaliseren, zowel binnen als buiten het bedrijfsnetwerk. Het stelt u in staat om het beheer, de ondersteuning en de controle op afstand te stroomlijnen, zodat uw bedrijf normaal kan blijven functioneren.

Panda Adaptive Defense 360 bevat de volgende functies: Het combineert het brede scala aan Endpoint Protection (EPP) technologieën met geautomatiseerde EDR-mogelijkheden.

Dit alles in combinatie met onze twee onderscheidende diensten:

  •  de 100% Classificatiedienst, die alle processen classificeert.
  • de threat hunting & investigation service.

Dit alles vereenvoudigt en minimaliseert uw beveiligingskosten. Wil je meer weten over hoe Panda Fusion 360 werkt? Download hier onze whitepaper: