Vandaag is het de 14e Europese dag van de gegevensbescherming. Deze actiedag, die is ingesteld op initiatief van de Raad van Europa, heeft tot doel de Europese burgers meer bewust te maken van gegevensbescherming. Met de toenemende digitalisering op alle terreinen van de samenleving neemt immers ook de complexiteit en dus de eisen die aan de bescherming van onze gegevens worden gesteld, toe. Gemeenschappelijke regels moeten voor iedereen gelden. Bijvoorbeeld door niet meer persoonlijke gegevens te delen dan nodig is en door sterke wachtwoorden te gebruiken die regelmatig worden gewijzigd.

Voor bedrijven daarentegen zijn de uitdagingen veel complexer en vergen ze vaak grote inspanningen – en niet alleen sinds de invoering van de AVG. Intelligente systemen bieden hier hulp, bijvoorbeeld in de vorm van zelflerende algoritmen. Terwijl de onafhankelijke toezichthoudende instanties voor gegevensbescherming zich tijdens deze Actiedag concentreren op het thema “Kunstmatige intelligentie – Stimulering en beperking”, is “AI” een integraal onderdeel van de cyberveiligheid geworden. De massa gegevens die zich in bedrijfsnetwerken bevindt, kan nauwelijks worden gecontroleerd zonder geavanceerde zelflerende systemen.

Onze toekomstbestendige technologie maakt gebruik van Big-Data

Bij Panda baseren we onze technologie op een toekomstbestendig systeem dat onder andere gebaseerd is op zelflerende Big Data omgevingen. Onze Panda Adaptive Defense 360 beveiligingsoplossing biedt niet alleen een combinatie van een endpoint protection platform, EDR (Endpoint Detection and Response) en een Attestation Service, maar ook real-time monitoring, detectie en 100% categorisatie van alle processen die op alle endpoints draaien. De volledig geïntegreerde Panda Full Encryption- en Data Control-modules bieden ook effectieve ondersteuning voor gegevensbescherming en naleving van AVG.

Panda Full Encryption” is een versleutelingsoplossing voor pc’s, laptops en servers met gecentraliseerd beheer en gedetailleerde rapportage. Dit betekent dat onbevoegden zonder de juiste toegangsrechten geen toegang meer hebben tot de informatie die op deze endpoints is opgeslagen. Voor u betekent dit een extra niveau van beveiliging en controle voor uw bedrijf. Naast de volledige encryptie en decodering van alle schijven biedt deze module ook het beheer van de recovery-sleutels.

De “Data Control“-tool identificeert persoonlijke informatiebestanden (PII), evenals gebruikers, endpoints en servers in de onderneming die toegang hebben tot de gegevens. Zo kunt u deze effectief en eenvoudig ontdekken en beschermen, zowel in real time als gedurende de gehele levenscyclus op endpoints en servers. Onze gegevensbeveiligingsmodule maakt het ontdekken van gegevens eenvoudig en maakt een uitgebreide gegevenscontrole mogelijk om effectief te beschermen tegen misbruik. Tegelijkertijd biedt het informatieve documentatie, waaronder gebruiksvriendelijke visualisatie, een real-time waarschuwing in het geval van datalekken en het snel opvragen van rapporten in het geval van query’s of rapporteerbare datalekken.

Met de “Advanced Reporting Tool” (ART) van Panda Security kunt u met één klik gedetailleerde conclusies trekken uit het IT- en beveiligingsbeheer van het bedrijf. Het bevat vele gestandaardiseerde rapportagemogelijkheden voor het vinden van problemen of risico’s – vooral op het gebied van compliance en gegevensbescherming.

Geïntegreerd in de “Adaptive Defense 360” beveiligingsoplossing, zijn alle modules niet alleen indrukwekkend vanwege hun vele mogelijkheden, maar ook omdat ze eenvoudig te gebruiken zijn en aan te passen via het cloud-gebaseerde beheerplatform “Aether“.