Meer dan een derde van de bedrijven wil meer investeren in cyberbeveiliging en bedrijven zijn ook op zoek naar gekwalificeerde IT-beveiligingsconsultants. Dit zijn de resultaten van het huidige trendonderzoek van Bitkom Research en Tata Consultancy Services, waarvoor ongeveer 1.000 bedrijven met ten minste 100 medewerkers zijn ondervraagd. Volgens het Duitse Federale Bureau voor de Statistiek zullen de uitgaven voor IT-beveiliging in Duitsland stijgen van 4,58 miljard euro in 2019 tot reeds ongeveer 4,9 miljard euro dit jaar – een stijging van zeven procent. Verrassend genoeg is het volgens het onderzoek vooral de angst voor de eisen op het gebied van gegevensbescherming die de investeringen opdrijft, en niet de toenemende digitalisering van de werkprocessen zoals eigenlijk werd verwacht. Vooral de huidige corona-crisis laat zien hoe belangrijk het is om digitaal beveiligd te zijn.

Onnodige angst voor risico’s van digitalisering op grote schaal

Het is duidelijk dat bedrijfsleiders zich steeds meer zorgen maken over beveiliging en sceptisch staan tegenover digitaliseringsprojecten – uit vrees dat de cyberveiligheid zal lijden onder de toenemende netwerkvorming. De uitbreiding van de digitalisering is echter van fundamenteel belang voor het concurrentievermogen van elk bedrijf. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie, maar verbetert ook de structuren, de processen en de klanttevredenheid en vermindert ook de vatbaarheid van systemen voor fouten.

Bedrijven zien de implementatie van digitalisering steeds meer als een risico in plaats van een kans. Dit is een vergissing, omdat het gebruik van een volwaardige IT-beveiligingsoplossing juist deze risico’s elimineert. Op basis van de nieuwste technologieën en zelflerende systemen bewaakt, registreert en categoriseert onze “Panda Adaptive Defense 360“-oplossing bijvoorbeeld alle lopende processen op alle endpoint in realtime. Zo biedt het uitgebreide bescherming – tegen zowel bekende als onbekende malware als tegen hackers en insiders. Daarnaast helpt onze volledig integreerbare tool “Data Control” IT-managers bij de implementatie van de DSGVO en de regelgeving voor gegevensbescherming. Het biedt de mogelijkheid om op effectieve en gebruiksvriendelijke wijze persoonlijke en gevoelige gegevens te identificeren en te beschermen, zowel in real time als gedurende de gehele levenscyclus op endpoints  en servers. Net zo belangrijk is de informatieve documentatie met inbegrip van een gebruiksvriendelijke visualisatie, de real-time waarschuwing in geval van datalekken en het snel terugvinden van rapporten wanneer men meldingsplichtige datalekken ontdekt. Onze databeveiligingsmodule “Data Control” biedt dit alles en nog veel meer.

Kom als IT-dienstverlener meer te weten over onze technologieën, kenmerken en unique selling points op onze twee wekelijkse Engelstalige Technology Days webcasts. Voor Nederland klik hier. Voor België klik hier